Getuigenissen

De school gaf me een brede vorming met theoretische en technische kennis, maar ook met kennis en vaardigheid om een goed contact met de patiënt op te bouwen. Daardoor ben ik breed inzetbaar, wat me goed van pas komt in mijn job. Tijdens de opleiding heb ik alle kanten van het verpleegkundig beroep leren kennen. De docenten gaven me in les en op stage geen boekenwijsheid mee, maar doorleefde kennis en inzichten. Nu volg ik een opleiding tot mentor om zelf studenten verpleegkunde beter te begeleiden. Ik vind het tof om studenten te helpen, feedback te geven, hen op hun gemak te stellen, hen te zien groeien. Wat ik tijdens de opleiding heb meegekregen, geef ik verder door.

Liselotte Mortier, verpleegkundige UZ Gent, mobiel team

In de opleiding gaat het erom de patiënten optimaal te verzorgen. De patiënt staat centraal, niet de techniek.

Tuur, module 4, Tielt
Docenten gaan discreet om met persoonlijke informatie over studenten. Dat vind ik super. Er is een vertrouwensband met de student.
Justine, module 1, Tielt

Ik zit in een kleine klasgroep. Ideaal om technische vaardigheden op school te oefenen voor ik op stage vertrek.

Amber, module 3, Waregem

Ik koos bewust voor een kleine school. Ik heb er de familiale sfeer ervaren, met kleine klasgroepen. Ik verbleef op de Peda Aleydis. Samen ontspannen en studeren werkte motiverend. De intensieve begeleiding door de school schrok me eerst wat af, maar die manier van werken heeft me net sterker gemaakt. De stagebegeleider zorgt ervoor dat de theorie van de school levensecht wordt in de stage. Ik voelde me al tijdens de opleiding sterk aangetrokken door ouderenzorg, en vooral door de zorg voor mensen met dementie. Ik weet dat ik echt kan bijdragen aan de kwaliteit van de laatste levensfase. 

Sandra Fioen, hoofdverpleegkundige woonzorgcentrum Sint-Vincentius Kortrijk
Hier ben je als student geen nummer. Je wordt heel goed begeleid op school, zowel tijdens de lessen als op stage.
Florine, module 5, Tielt
De school staat er voor de studenten!
Bruno, module 5, Waregem

Wat ik positief heb ervaren is de goede opvolging die ik als student heb gekregen. Ik werk nu zeven jaar als verpleegkunde en zie nu als mentor dat de opvolging nog altijd een sterk punt is. De school weet waar de studenten staan en stuurt hen bij. Stagebegeleiding is meer dan een bezoek aan de student: de begeleider werkt samen met de student in de zorg. Op die manier wordt theorie rechtstreeks toegepast in de praktijk.

Verpleegkunde is een mooie job: er is zoveel te weten, en je kan mensen echt helpen. Na de HBO5-opleiding wou ik hierin nog verder gaan, en ondertussen heb ik ook het bachelordiploma behaald.

Nathalie Mouton, verpleegkundige Sint-Andriesziekenhuis Tielt, interne verpleegafdeling
De school volgt vragen over mijn opleiding (stage, les, examens…) direct op.
Melissa, module 5, Waregem
Tijdens de examens houdt de school rekening met de individuele student. Daarom gebruik ik de Sprint-software bij evaluaties.
Katrien, module 2, Waregem

Toen ik mijn job in de textielsector verloor, stelde de VDAB me de opleiding verpleegkunde voor. Van machines naar mensen, een grote uitdaging, maar het beste wat me kon overkomen.
Wat ik heel positief heb ervaren in de opleiding, is dat de theorie permanent geëvalueerd wordt. Op die manier kan je de kennis onmiddellijk toepassen in de praktijk, op stage.

De school heeft me de ondersteuning gegeven die ik nodig had. De docenten zagen mijn mogelijkheden, geloofden in mijn kracht. Zo geloof ik nu in de kracht van de patiënten, zowel in mijn job in de geestelijke gezondheidszorg als in mijn bijberoep als thuisverpleegkundige.

Jean Sabbe, verpleegkundige Psychiatrisch ziekenhuis Heilig-Hart Ieper, afdeling patiënten met chronische schizofrenie
Ik apprecieer de spreiding van de evaluaties (4x/jaar). Ik vind het ook positief dat ik tijdens de evaluatie mondelinge toelichting kan geven.
Lisa, module 4, Tielt

In de kleine klasgroepen komt iedereen aan bod, kennen studenten en docenten elkaar. Voor mij waren de GOA-uren (Gedifferentieerde OnderwijsActiviteiten) heel verrijkend. Ik leerde er veel door de interactie met docenten en studenten, ook van andere klasgroepen. Bij de evaluatie kon ik echt tonen wat ik wist en kon. Ik vond rust in de zorgklas en kon mondelinge toelichting geven. In de stages zocht ik een band met de zorgvragers. Ik wilde hun levensverhaal meenemen in de zorg. Een ziekenhuis leek me toen niet echt mijn ding. Ik ben er uiteindelijk wel aan de slag gegaan, maar dan wel op een geriatrische afdeling. Het ziekenhuis is een uitdagende omgeving, maar ik sta er niet alleen voor.

Natacha Dumarey-Rosseeuw, verpleegkundige O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, geriatrische verpleegafdeling

Eerstvolgende instapmoment

1 februari 2020

Instapmomenten

Instapmomenten

In september start de opleiding zowel in Waregem als in Tielt. In februari kan je de opleiding alleen in Waregem starten (eerste module).

Ben je zeker dat je bij ons de opleiding wil volgen? Wacht dan niet om in te schrijven. Hoe vroeger je inschrijft, hoe beter wij de opleiding kunnen organiseren.
Kom je vanuit een andere school HBO5 verpleegkunde, of vanuit de bacheloropleiding verpleegkunde naar onze school? Neem dan liefst enkele weken voor de start van de module contact met ons (telefonisch of via e-mail) zodat er voldoende tijd is voor de intake, al of niet met EVC-EVK.

Info / inschrijven

Info / inschrijven

Inschrijven voor 1 februari 2020 kan:

- op schooldagen, zowel in Waregem als Tielt: van maandag tot vrijdag (8 -12 en 12.30-16.30u). In Tielt niet op woensdag- en vrijdagnamiddag en in Waregem op woensdag- en vrijdagnamiddag tot 16.00u.

Inschrijven voor 1 september 2020 kan:

- op schooldagen, zowel in Waregem als Tielt: van maandag tot vrijdag (8 -12 en 12.30-16.30u). In Tielt niet op woensdag- en    vrijdagnamiddag en in Waregem op woensdag- en vrijdagnamiddag tot 16.00u.

- op de open campusdagen:

  • zaterdag 7 maart 2020, 13-17u Waregem 
  • zondag 8 maart 2020, 13-17u Tielt
  • zaterdag 25 april 2020, 13-17u Waregem
  • zondag 17 mei 2020, 13-17u Tielt
  • zaterdag 27 juni 2020, 10-13u Waregem-Tielt

 

Je kan je digitaal inschrijven via deze link. Denk er wel aan: je inschrijving is pas definitief als je je ook op school hebt aangemeld,

Creatie: Debugged - Copyright HBOV Aleydis 2020 ©
Video sluiten